Tessels scoort met RAC41 ChromeBurner geweldige tweede plaats in Bol d’Or

Tessels scoort met RAC41 ChromeBurner geweldige tweede plaats in Bol d’Or

Wayne Tessels is met RAC41 ChromeBurner als tweede Superstock team gefinisht in de Bol d’Or op Paul Ricard. Na een ware uitputtingsslag finishte het Honda team na 24 uur op een geweldige vierde plaats overall. Tessels scoorde met dit sterke optreden zijn eerste podiumplaats in de Superstock klasse van het WK Endurance kampioenschap.

Na een aantal goede trainingsdagen mocht RAC41 ChromeBurer als vierde Superstock team en vijftiende overall in de Bol d’Or vertrekken. De Bol d’Or is een 24uurs race op Paul Ricard in Frankrijk en vormde de derde ronde van het WK Endurance kampioenschap 2021. Toen de rijders om 15:00 uur van start gingen was de baantemperatuur nog hoog. RAC41 ChromeBurner had het in de beginfase niet makkelijk in de warme omstandigheden en zakte terug op naar plaats zes. Toen het koeler kwamen Tessels en zijn teamgenoten Chris Leesch en Grégory Fastré met meerdere sterke stints rap naar voren. Aan het begin van de avond reed het Franse Honda team op een tweede positie in de Superstock klasse en dertiende overall.

In de avond ging het ook eigenlijk naar wens. Tessels reed goede stints met een strak tempo. Halverwege de nacht gebeurde er ontzettend veel, omdat het begon te regenen. Het leverde diverse crashes en uitvallers op. De regen zette niet echt door en RAC41 ChromeBurner kwam een aantal keer niet goed uit de bandenwissels, waardoor er plaatsen werden verloren. Vervolgens werd het echt nat en op dat moment begon Tessels aan een dubbele stint. De coureur uit Lopik was de snelste Superstock rijder op de baan en begon snel terrein goed te maken op de concurrentie. Echter maakte Tessels aan het einde van zijn stint een kleine schuiver mee. Tessels kon de motor snel weer terugbrengen naar de box. Vervolgens gingen Leesch en later Fastré verder. Toen de zon opkwam reed RAC41 ChromeBurner zevende overall en op een vijfde plaats in de Superstock klasse.

In de ochtend was de baan weer zo goed als opgedroogd. In deze wisten de drie rijders in hun stints een goed en bovenal zeer constant tempo aan de dag te leggen. Dit zorgde ervoor dat het team halverwege de ochtend was aangekomen op een derde positie in de Superstock klasse en knappe vijfde plaats overall. Gedurende de laatste uren werd het steeds zwaarder voor de rijders, aangezien de lange en zware race langzaamaan zijn tol begon te eisen. Toch wisten de RAC41 ChromeBurner rijders hun tempo vast te houden en rond het middaguur wisten ze opnieuw een team te passeren. Hierdoor kwam het Honda-team op plaats twee in de Superstock en plaats vier overall te rijden. Leesch, Fastré en Tessels wisten deze geweldige positie vast te houden en na 679 ronden (!) racen scoorde RAC41 ChromeBurner een dik verdiende podiumplaats in de Superstock klasse tijdens de Bol d’Or 2021!

Wayne Tessels: “Wat een gave ervaring was dit. We hebben dit seizoen al de nodige tegenslagen gehad en dan voelt het zo goed om in zo’n historische race als de Bol d’Or een podium te scoren. Het circuit van Paul Ricard is enorm gaaf en om 24 uur met elkaar te racen is heel intens. We hebben als team ook van alles meegemaakt met veranderde weerscondities, vele pitstops met bandenwissels, een valpartij, fysieke problemen, maar bovenal een heel goed tempo en uitstekende samenwerking! Het was heel zwaar, maar het resultaat maakt alles goed. Ik wil iedereen bedanken die dit geweldige resultaat heeft mogelijk gemaakt.”