Tessels in 2022 met Druijff Racing Kawasaki van start in Dutch Superbike

Tessels in 2022 met Druijff Racing Kawasaki van start in Dutch Superbike

Naast zijn hoofdactiviteiten met RAC41 ChromeBurner in het WK Endurance gaat Wayne Tessels in het seizoen 2022 ook van start in de Dutch Superbike klasse van het International Dutch Championship. Dit gaat de 27-jarige coureur uit Lopik doen op een Kawasaki ZX-10R van Druijff Racing.

Wayne Tessels zal net als de afgelopen jaren, samen met teamgenoten Grégory Fastré en Chris Leesch, uitkomen voor RAC41 ChromeBurner in het WK Endurance, waarmee hij vorig jaar een podiumplaats scoorde in de Bol d’Or. Het WK Endurance seizoen begint dit jaar met de 24H van Le Mans die 15 en 16 april op de kalender staat. Aangezien een WK Endurance seizoen uit vier tot vijf evenementen bestaat is het belangrijk voor een rijder om daarnaast extra trainingsmogelijkheden te vinden, het liefst door middel van wedstrijden.

Tessels heeft voor het seizoen 2022 een mooie extra uitdaging gevonden bij Druijff Racing Kawasaki in de Dutch Superbike klasse van het International Dutch Championship, afgekort IDC. Deze kalender past perfect in Tessels schema van het WK Endurance, waardoor hij aan alle Dutch Superbike races kan deelnemen. Naast dat Tessels zo goed in zijn ritme kan blijven, wil hij uiteraard ook scoren en gaan voor de Nederlandse titel. Een bijkomend voordeel is dat de 27-jarige coureur zo veel in Nederland kan racen in het bijzijn van zijn sponsoren en partners.

De eerste Dutch Superbike race staat gepland op zaterdag 9 april op het TT Circuit Assen. Voorafgaand aan deze race zal Tessels zowel met Druijff Racing Kawasaki als RAC41 ChromeBurner gaan testen in Spanje om zo goed voorbereid aan het seizoen 2022 te beginnen.

Wayne Tessels: “Ik ben erg blij met deze kans van Kawasaki en Druijff Racing om extra wedstrijden te racen. We waren vorig jaar al op zoek naar extra mogelijkheden, maar het was lastig om een passend kampioenschap te vinden naast het WK Endurance. Deze kans in de Dutch Superbike klasse past perfect in mijn schema en Druijff Racing Kawasaki heeft de afgelopen jaren al laten zien een goed en professioneel team in deze competitie te zijn. Naast de Dutch Superbike races zal ik met Druijff Racing Kawasaki ook deelnemen aan de 7 uur van Assen, waardoor we ook nog een extra endurance wedstrijd hebben. Ik denk dat we met WK Endurance, wat mijn hoofdmoot blijft, in combinatie met de Dutch Superbike races een prachtige kalender voor 2022 hebben. Ik kijk erg uit naar de eerste tests!”