Tessels na goede tests klaar voor seizoensstart

Tessels na goede tests klaar voor seizoensstart

Wayne Tessels heeft een volle trainingsweek achter de rug. Eerst mocht de coureur uit Lopik kennismaken met de Kawasaki ZX-10R van Druijff Racing op Motorland Aragon. Vervolgens reisde Tessels door naar Le Mans voor een test met RAC41 ChromeBurner. Ondanks dat het weer niet ideaal was, heeft Tessels wel een goed gevoel aan de trainingen overgehouden.

Wayne Tessels rijdt in het seizoen 2022 voor RAC41 ChromeBurner in het WK Endurance en voor Druijff Racing Kawasaki in het Dutch Superbike kampioenschap van het IDC. Op Motorland Aragon in Spanje kon Tessels testmeters maken met de Kawasaki ZX-10R, waarmee hij in het Nederlands kampioenschap gaat racen. De weersomstandigheden waren erg wisselend, waardoor de 27-jarige coureur zowel op een droge als natte baan kon werken aan het gevoel en de afstelling.

Vervolgens reisde Tessels door naar Frankrijk voor de Pre-Test van de 24uur van Le Mans. Nadat de coureur uit Lopik al eerder deze winter in Spanje had getraind met de Honda CBR1000RR Fireblade van RAC41 ChromeBurner, kon hij nu met teamgenoten Chris Leesch en Grégory Fastré werken aan de laatste details voor de eerste WK-race van 2022. Zo werd met een nieuwe schokbreker de grip aan de achterzijde van de motor verbeterd en werd er op het gebied van elektronica ook stappen vooruit gezet. Tijdens deze officiële WK-test werd enkel regen voorspeld, maar uiteindelijk konden de rijders tijdens beide dagen ook nog behoorlijk wat droge meters maken.

Na deze tests gaat nu Tessels raceseizoen echt beginnen. Zaterdag 9 april staat de eerste Dutch Superbike race op het programma in Assen. Na een kwalificatie op zaterdagmorgen en aan het begin van de middag gaat om 16:40 uur de wedstrijd van start. Een dag later reist Tessels weer af naar Frankrijk, waar een aantal dagen later de trainingen beginnen voor de 24uur van Le Mans. Deze WK Endurance wedstrijd gaat zaterdag 16 april van start en zal exact een dag later eindigen.

Wayne Tessels: “Ondanks dat we ook aardig wat regen hebben gehad, kunnen we terugkijken op een geslaagde trainingsweek. Met RAC41 ChromeBurner zijn we volgens mij nu echt klaar voor de 24uur van Le Mans. De Kawasaki ZX-10R van Druijff Racing is toch wel anders dan waar ik een aantal jaar terug in het FIM Superstock 1000 mee heb gereden. Maar de ontwikkelingen aan de fiets zijn positief en het goede gevoel was er al snel. Ook zijn de banden die we gebruiken in de Dutch Superbike anders dan in het WK Endurance, dus dat is ook even wennen. Vrijdag 8 april gaan we nog een dag trainen op Assen, dat is voor mij voor mij de eerste keer op het TT Circuit sinds 2019, dus ik kijk er naar uit. Een dag later is de eerste Dutch Superbike race en daarna gaan we gelijk weer door naar Le Mans. Het is een drukke, maar bovenal leuke motorsportperiode!”