Tessels tweede ondanks technische problemen in Dutch Superbike openingsrace

Wayne Tessels mocht vanaf pole position vertrekken in openingsrace van het Dutch Superbike kampioenschap. Op de Druijff Racing Kawasaki reed de coureur uit Lopik ook constant aan kop in de race totdat hij technische problemen kreeg. Tessels wist nog als tweede te finishen. Nu gaat hij zich opmaken voor de 24uur van Le Mans met RAC41 ChromeBurner, die komende week zal plaatsvinden.

Afgelopen zaterdag stond de eerste Dutch Superbike ronde van het International Dutch Championship op het programma. Na drie jaar kwam Wayne Tessels weer eens in actie op het TT Circuit Assen. Het weer was zeer wisselvallig. Het was erg fris in combinatie met af en toe een bui, zorgde ervoor dat de baan slecht opdroogde. Tessels wist na twee kwalificaties zijn Druijff Racing Kawasaki wel op pole position te zetten door in de eerste sessie met een slick achter en regenband voor de snelste tijd te noteren.

In de race pakte Tessels kopstart en wist hij al snel een kleine voorsprong op te bouwen. De omstandigheden waren nog steeds verraderlijk. De baan was wel zo goed als droog, maar er stond wel veel wind. Gedurende de race kreeg de 27-jarige coureur te kampen met technische problemen. Deze problemen werden steeds erger, waardoor Tessels veel tijd verloor en zijn eerste positie niet kon vasthouden. Wel kon Tessels zijn Kawasaki naar de finish rijden en nog als tweede finishen, waarmee hij zijn eerste podium van 2022 scoorde.

Tessels gaat gelijk weer beginnen aan een nieuwe raceweek, want komend weekend staat de 24uur van Le Mans met RAC41 ChromeBurner op de kalender. Na goede tests in Spanje en op Le Mans is het Franse Honda team er klaar voor om aan het WK Endurance seizoen 2022 te beginnen. Na de podiumplaats tijdens de 2021-editie van de Bol d’Or is RAC41 ChromeBurner dit jaar ook weer één van de kanshebbers voor een topklassering in de Superstock klasse. Net als afgelopen jaar vormt Tessels een team met Chris Leesch en Grégory Fastré. Dinsdag begint de raceweek met een trainingsdag. Donderdag en vrijdag staan de officiële vrije trainingen en kwalificaties op het programma. Zaterdagmiddag om 15:00 uur gaat de race van start die exact 24 uur later eindigen.

Wayne Tessels: “Een podiumplaats is geen slecht begin, maar het ging niet op de manier zoals wij hadden gewild. We hadden de snelheid om de race te winnen en daarom is het zuur dat we de technische problemen kregen. Wel ben ik blij dat we de motor naar de finish konden rijden en zo belangrijke punten hebben gescoord. Nu gaan we door naar Le Mans. Ik kijk erg uit naar deze race die we eindelijk weer met volledig publiek gaan rijden. We hebben als RAC41 ChromeBurner met dezelfde rijders en teamleden als vorig jaar, iets waar we verder op kunnen bouwen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we voor een heel goed resultaat kunnen gaan in Le Mans!”

Foto credits: Jan Timmerman – JTS Fotografie