Tessels meer dan klaar voor de Bol d’Or op Paul Ricard

Tessels meer dan klaar voor de Bol d’Or op Paul Ricard

Wayne Tessels is momenteel in Frankrijk, waar komende week de Bol d’Or wordt verreden. Deze 24uurs race op Paul Ricard is een klassieker op de WK Endurance kalender. Het is tevens een circuit met bijzondere kenmerken. Na een intensief trainingsprogramma begint Tessels zeer goed voorbereid aan deze wedstrijd. RAC41 ChromeBurner heeft zich als doel gesteld om te strijden een topuitslag in de Superstock categorie.

De Bol d’Or ging in 2020 vanwege de coronapandemie niet door. Dit jaar wordt de klassieke langeafstandswedstrijd wel verreden en is het de derde ronde van het WK Endurance kampioenschap 2021. RAC41 ChromeBurner gaat met hun vaste teamsamenstelling in de Superstock categorie van start: Wayne Tessels, Chris Leesch en Grégory Fastré. Tijdens de Bol d’Or wordt er gebruik gemaakt van een lange layout van het Paul Ricard circuit. De baan is 5,673 km lang en wordt gekenmerkt door vele snelle bochtencombinaties. De Mistral, een recht stuk van maar liefst 1,8 kilometer lang, is het meest bekende deel van het Paul Ricard circuit. Op dit rechte stuk worden tijdens de WK Endurance snelheden van ruim boven de 320 km/h per uur behaald.

Dinsdag zullen Tessels en zijn teamgenoten voor het eerst in de baan komen tijdens een trainingdag. Vanaf donderdag wordt er verder getraind met onder andere de eerste kwalificatie en een avondtraining. Vrijdag staat de beslissende tweede kwalificatie op het programma. Zaterdagmiddag om 15:00 uur gaat de 24uurs race van start. De wedstrijd wordt in grote delen live uitgezonden op Eurosport 1 & 2 en is volledig live te zien op de Eurosport Player.

Wayne Tessels: “Ik heb natuurlijk harstikke veel zin om te gaan racen tijdens de Bol d’Or. Twee jaar geleden had ik het ontzettend naar mijn zin op Paul Ricard. Het circuit is lang met veel technische en snelle stukken. Het wordt een nieuwe ervaring met onze nieuwe Honda Fireblade, maar ik denk dat deze baan zowel mij, mijn teamgenoten als de motor goed kan liggen. Het weer ziet er vrij goed uit, maar er kan ook regen vallen. Dat zal niet direct een probleem zijn, omdat we twee jaar terug ook veel in de regen hebben gereden. Een 24uurs wedstrijd is altijd iets bijzonders. Het is onwijs zwaar en een fysieke uitputtingsslag. Ik heb de afgelopen periode hard getraind om mij zo goed mogelijk voor te bereiden. Je weet nooit hoe zo’n lange wedstrijd loop en dat is het mooie van endurance racen, maar ik denk dat we er meer dan klaar voor zijn.”