Nuttig trainingsweekend tijdens 6 uur van Spa Francorchamps

Nuttig trainingsweekend tijdens 6 uur van Spa Francorchamps

Wayne Tessels kwam met RAC41 ChromeBurner in actie tijdens de 6 uur van Spa Francorchamps. Een perfecte trainingsrace voor het Honda team, aangezien er volgend jaar een WK Endurance wedstrijd wordt verreden op het spectaculaire Belgische circuit. Tijdens de race streed Tessels met zijn teamgenoten voor de podiumplaatsen, totdat zij gedurende de race problemen kregen.

De 6 uur van Spa Francorchamps, die zaterdag 14 augustus werd verreden, was voor het RAC41 ChromeBurner team in meerdere opzichten een nuttige trainingsrace. Ten eerste konden Wayne Tessels, Chris Leesch en Grégory Fastré veel meters maken op de Honda CBR1000RR Fireblade in de voorbereiding op de Bol d’Or, die in september op de kalender staat. Daarnaast is Spa Francorchamps vanaf 2022 onderdeel van de WK-kalender, waardoor deze race ook gezien kon worden als voorbereiding op volgend seizoen.

Het razendsnelle circuit van Spa Francorchamps is vanwege lengte van bijna zeven kilometer en de uitdagende layout niet een baan die je als rijder zomaar onder de knie krijgt. Vrijdag konden Tessels en zijn teamgenoten al een dag trainen op het Belgische circuit. Zaterdagmorgen in de kwalificatie voor de 6 uur van Spa Francorchamps wist RAC41 ChromeBurner zich als vierde team te plaatsen voor de race. Thuisrijder Fastré mocht de start verzorgen. Het begin van de race ging erg goed voor RAC41 ChromeBurner.

Toen Tessels bezig was aan goede eerste stint, reed het team op een keurige derde plaats. Een probleem met de voorband zorgde er echter voor dat het team tijd verloor. Even later, toen het team weer op weg was naar de topposities, kwam Fastré ten val waarbij de motor beschadigde. Dit alles zorgde ervoor dat de podiumplaatsen verkeken waren. De resterende uren stonden dan ook het teken van trainingsmeters maken. Ondanks de drieëndertigste plaats konden Tessels en zijn teamgenoten de race toch met een positief gevoel afsluiten, aangezien het team gedurende de racedag een strak tempo had laten zien.

Nu gaat RAC41 ChromeBurner zich preparen voor de Bol d’or die van 16 t/m 19 september op het programmastaat. De Bol d’Or is een 24uurs race op Paul Ricard in Frankrijk, de laatste ronde van het WK Endurance kampioenschap 2021.

Wayne Tessels: “Natuurlijk is het resultaat niet top, maar we hebben wel een goed weekend gedraaid op Spa Francorchamps. We hebben alle drie een strak tempo gereden. Dat is positief voor de Bol d’Or, maar ook zeker voor de WK-race die we volgend jaar op Spa Francorchamps gaan rijden. Het is een hele pittige baan, dus het is super van het team dat zij ons de mogelijkheid hebben gegeven om hier tijdens zo’n mooie wedstrijd te kunnen trainen!”