RAC41 ChromeBurner veertiende na technische issues in 12H van Estoril

Wayne Tessels en zijn teamgenoten Chris Leesch en Grégory Fastré begonnen sterk aan de 12uur van Estoril en reden binnen bereik van de podiumplaatsen, toen er zich diverse technische problemen voordeden. Hierbij verloor RAC41 ChromeBurner veel tijd, waardoor het team als veertiende Superstock team de tweede ronde van het WK Endurance seizoen 2021 afsloot.

De tweede ronde van het WK Endurance 2021 werd gehouden in Portugal met de 12uur van Estoril. Voor Wayne Tessels en zijn teamgenoten Chris Leesch en Grégory Fastré was deze baan nieuw. Ook voor het Franse Honda team RAC41 ChromeBurner was het circuit onbekend. De trainingen stonden dan ook in het teken van zo snel mogelijk een goede afstelling vinden en op tempo komen, met als doel om de achterstand op de concurrentie zo snel mogelijk te verkleinen. Hier slaagde het team goed in en vooral tijdens de tweede kwalificatie werd er een flinke stap voorwaarts gezet, waardoor RAC41 ChromeBurner zaterdagmorgen als vijfde Superstock team en zestiende overall aan de race mocht beginnen.

Tessels werd door het team geselecteerd om de race aan te vangen. De coureur uit Lopik had een goede start en in de eerste uren schommelde het Honda team tussen de vierde en zesde plaats, waarbij de podiumplaatsen binnen bereik bleven. Echter verloor RAC41 ChromeBurner zo’n twaalf minuten, toen de radiateur bij een pitstop lek bleek te zijn door een steeninslag. Vervolgens besloot het team om wat meer risico’s te nemen door de duur van de stints iets aan te passen, maar dit pakte uiteindelijk verkeerd uit. RAC41 ChromeBurner had ondertussen al weer veel plaatsen gewonnen, toen het team zonder brandstof kwam te staan. Fastré rende met de Honda terug naar de box, maar hierbij werd er opnieuw veel tijd verloren en was de kans op een goed resultaat verkeken. In het slot van de race lag de focus van het team om met een zo goed en constant mogelijk tempo de race uit te rijden. Dat ging de drie RAC41 ChromeBurner rijders goed af en na 12 uur racen finishten zij op een veertiende plaats in de Superstock klasse en zesentwintigste overall.

De volgende WK Endurance ronde is de Bol d’Or, een beroemde 24uurs race op Paul Ricard, die 18 en 19 september op de kalender staat. Daarvoor zal RAC41 ChromeBurner eerste nog deelnemen van de 6uur van Spa Francorchamps. Deze race op het legendarische Belgische circuit wordt zaterdag 14 augustus verreden.

Wayne Tessels: “Tot aan de wedstrijd hebben we eigenlijk een hele positieve week gehad. Zowel voor ons als rijders als voor het team was deze baan nieuw. We hebben gedurende de trainingen goede stappen gemaakt en ook de start van de race was goed. De lekke radiateur door een steen is gewoon pech. Later kwam Grégory zonder benzine te staan. De calculatie bleek iets te scherp te zijn, aangezien hij een iets hoger tempo reed dan verwacht. We hadden nog wat kleine issues, waardoor we in totaal zo’n vijfentwintig minuten in de pits hebben gestaan. Dan is er geen kans meer op een goed resultaat. We hebben wel veel geleerd van deze race en opnieuw laten zien dat ons tempo gewoon goed is, maar helaas niet het resultaat behaald waar we voor gingen.”