Nieuwe uitdaging voor Tessels tijdens 12uur van Estoril

Nieuwe uitdaging voor Tessels tijdens 12uur van Estoril

Het RAC41 ChromeBurner team komt deze week in actie op het circuit van Estoril voor de tweede ronde van het WK Endurance kampioenschap 2021. Zaterdag wordt er een 12uurs verreden op een nieuwe baan voor Wayne Tessels en zijn teamgenoten Chris Leesch en Grégory Fastré. Het Honda team wil het strakke tempo van Le Mans opnieuw laten zien tijdens de race in Portugal.

Tijdens de eerste ronde van het WK Endurance 2021 tijdens de 24H van Le Mans was het tempo van RAC41 ChromeBurner erg goed. Alle signalen stonden op groen om mee te kunnen strijden voor het podium en wellicht de winst in de Superstock klasse. Echter kwam daar na de start in de eerste bocht plots verandering in, toen een andere rijder Chris Leesch raakte met een crash tot gevolg. De Honda van RAC41 ChromeBurner liep daarbij teveel schade op om door te kunnen rijden.

Deze week is het tijd om revanche te nemen tijdens de tweede ronde van het WK Endurance seizoen. Er wordt gereden op het circuit van Estoril in Portugal, waar een 12uurs race op het programma staat. Het is een nieuwe baan voor alle rijders van het RAC41 ChromeBurner team. Het circuit wordt gekenmerkt door lastige bochtencombinaties en hoogteverschillen, waardoor er voor Wayne Tessels en zijn teamgenoten een mooie uitdaging te wachten staat. Het goede gevoel en tempo van Le Mans neemt het team mee naar Portugal, waardoor ze er opnieuw voor gaan om te strijden voor een toppositie in de Superstock categorie.

Dinsdag kunnen Tessels, Leesch en Fastré veel meters maken tijdens een lange trainingsdag om zo het circuit onder de knie te krijgen en een goede setup te vinden. Donderdag staat de officiële vrije training, eerste kwalificatie en avondtraining op het programma. Vrijdag wordt de tweede en beslissende kwalificatie verreden. Zaterdagmorgen om 9:00 uur plaatselijke tijd, 10:00 uur Nederlandse tijd, gaat de 12uurs race van start. De wedstrijd wordt volledig live uitgezonden op Eurosport 2 en de Eurosport Player.

Wayne Tessels: “Estoril is voor mij, maar ook voor Chris en Grégory, een compleet nieuwe baan. Ik heb online best wat filmpjes bekeken en in mijn netwerk informatie verzameld over het circuit. Het lijkt mij een onwijs toffe baan met mooie bochtencombinaties en hoogteverschillen. Dat ligt mij over het algemeen wel. Het team heeft in de afgelopen weken verder gewerkt aan de Honda, maar ook in Le Mans waren we al erg snel. We gaan ervoor om minimaal hetzelfde, maar het liefst nog een beter niveau te halen deze week in Portugal. Zowel het team als ik zijn er klaar voor!”

Foto credits: Florian Meuret Photography