RAC41 ChromeBurner wordt uitgeschakeld in eerste bocht van 24H Le Mans

RAC41 ChromeBurner wordt uitgeschakeld in eerste bocht van 24H Le Mans

Een horror scenario is wellicht de beste term om de start van de 24H van Le Mans voor Wayne Tessels en RAC41 ChromeBurner te beschrijven. In de eerste bocht werd Chris Leesch, die van start ging voor het team, van de motor gereden. De Honda vatte vlam en bleek dusdanig beschadigd dat de 24uurs race voor Tessels en zijn teamgenoten praktisch gelijk al voorbij was.

Het RAC41 ChromeBurner team mocht als derde Superstock team vertrekken aan de 24H van Le Mans, de eerste race van het WK Endurance kampioenschap 2021. Het team met coureurs Wayne Tessels, Grégory Fastré en Chris Leesch stonden overall als veertiende op de grid, nadat de trainingsdagen zeer goed waren verlopen.

De race kon echter niet slechter en ongelukkiger beginnen voor RAC41 ChromeBurner. Chris Leesch begon voor het team met de bekende Le Mans start, waarbij de rijders over circuit naar motoren moeten rennen en vervolgens beginnen aan de wedstrijd. Dit ging goed, maar bij het aanremmen voor de eerste bocht ging er een rijder achter Leesch onderuit en nam hem mee in zijn crash. Erg klungelig van deze rijder om in de eerste bocht van een 24uurs te crashen.

Voor RAC41 ChromeBurner bleek deze crash, waar zij niets aan konden doen, dramatische gevolgen te hebben. De motor vatte vlam en moest geblust worden. Leesch wist de Honda terug te brengen naar de pitbox. Het team werkte keihard om de motor weer te repareren, maar alle elektronica bleek na het blussen van de motor kapot te zijn. Na bijna een uur sleutelen ging Tessels nog wel weer de baan op om het te proberen, maar de motor bleek dermate beschadigd, dat het geen zin had om nog door te rijden. Officieel lag het RAC41 ChromeBurner team dus na ruim een uur uit de race, maar eigenlijk was de wedstrijd na de eerste bocht al voorbij.

De tweede ronde van het WK Endurance kampioenschap wordt zaterdag 17 juli verreden in Estoril. Op het Portugese circuit staat er een 12uurs op het programma.

Wayne Tessels: “Het is niet in woorden uit te drukken hoe erg wij hiervan balen. In de eerste bocht van een 24uurs race worden uitgeschakeld door een andere rijder, is een scenario waar je natuurlijk geen rekening mee houdt. De samenwerking met het team, Grégory en Chris was de hele week geweldig. We hadden een sterke motor voor de race en dan is het heel erg zuur dat we dit niet mochten laten zien.”