Tessels vertrekt met RAC41 ChromeBurner als negende in 24H van Spa

Tessels vertrekt met RAC41 ChromeBurner als negende in 24H van Spa

RAC41 ChromeBurner mag als negende Superstock team starten in de 24 uur op de Spa Francorchamps. Wayne Tessels vormt dit weekend een team met Chris Leesch en Eddy Dupuy. Zaterdagmiddag om 13:00 uur gaat de tweede WK Endurance race van het seizoen van start.

Dit weekend staat in het teken van de tweede ronde van het WK Endurance kampioenschap 2022 op Spa Francorchamps. Afgelopen week werden de trainingen verreden op dit legendarische circuit. Wayne Tessels komt zoals gebruikelijk uit voor RAC41 ChromeBurner in de Superstock klasse. Zijn vaste teamgenoot Chris Leesch uit Luxemburg is ook van de partij, alleen kon Grégory Fastré vanwege zijn crash tijdens de 24H van Le Mans niet tijdens zijn thuisrace in actie komen. De Fransman Eddy Dupuy vervangt Fastré op het Belgische circuit.

De week begon dinsdag met een trainingsdag. Het was een positieve dag waarbij er al snel een goede basisafstelling werd gevonden, waardoor de rijders zich kon focussen op hun eigen rijden en hun tempo opschroeven op de baan. Donderdag was een drukke dag met de officiële vrije trainingen, eerste kwalificatie en een avondtraining. Ondanks een technisch issue en een crash van Leesch verliep de dag goed. De focus lag vooral bij nieuwkomer Dupuy om zijn tempo proberen te verhogen richting de rondetijden van Tessels en Leesch. Tijdens de eerste kwalificatie wisten Leesch en Tessels gelijkwaardige en goede rondetijden te klokken. Ook in de avondtraining was Tessels goed onderweg.

Vrijdagmorgen stond de tweede en beslissende kwalificatie op het programma. Voor de coureur uit Lopik verliep deze sessie niet naar wens en het lukte hem niet om zijn tijd uit de eerste kwalificatie te verbeteren. Leesch en Dupuy wisten zich wel te verbeteren. De trainingen op Spa Francorchamps werden gekenmerkt door diverse crashes en meerdere rode vlag situaties. Na twee kwalificaties wist RAC41 ChromeBurner zich als negende Superstock team te kwalificeren voor de 24 uur van Spa Francorchamps, waarmee het Franse Honda team als eenentwintigste overall mag vertrekken.

Zaterdagmiddag om 13:00 uur gaat de 24uurs race van start in België. De WK Endurance wedstrijd is live te volgen op Eurosport 2 en de Eurosport Player.

Wayne Tessels: “Het is echt genieten om op Spa Francorchamps te rijden. Dit circuit is zo anders andere banen, maar wel enorm gaaf. Het gevoel met de motor was vanaf de eerste trainingsdag al goed. Chris en ik hadden een goede eerste kwalificatie. Voor Eddy was het nog even wennen als nieuwkomer binnen het team. Ook in de avondtraining had ik een goed ritme op de wedstrijdmotor, iets wat erg belangrijk is voor de race. Over mijn tweede kwalificatie ben ik niet tevreden, het lukte mij niet om het maximale uit deze sessie te halen. Maar ik denk dat we voor de race een goed tempo hebben. Ik kijk er dan ook naar uit om op dit geweldige circuit een 24uurs race te rijden!”