24H van Le Mans verplaatst naar september

24H van Le Mans verplaatst naar september

Wayne Tessels en zijn World Endurance collega’s moeten wat langer geduld hebben voordat zij weer aan de slag kunnen in het seizoen 2020. De 24H van Le Mans zou in april worden verreden, maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar 5 en 6 september.

Door het coronavirus worden er wereldwijd evenementen afgelast en verplaatst. Ook in de motorsport is dat het geval. Diverse MotoGP en WorldSBK races zijn al afgelast of verschoven. Deze week is ook bekend geworden dat de 24H van Le Mans niet verreden zal worden op 18 en 19 april. Het wereldberoemde WK Endurance evenement is verplaatst naar 5 en 6 september.

In aanloop naar de 24H van Le Mans zou Wayne Tessels gaan testen met RAC41 op het circuit van Le Mans, maar ook deze training zal niet doorgaan. Op het moment wordt er door het team van Tessels hard gewerkt aan een planning om naast het WK Endurance nog een aantal wedstrijden te rijden in andere kampioenschappen. De 8 uur van Oschersleben op zaterdag 6 juni is de eerste WK Endurance wedstrijd die nu op de kalender staat.